Ellen Koopmans Mandalatekenen & Meer

Ellen Koopmans Mandalatekenen & Meer

  • Feestje
  • Drachten
  • 2 jaar geleden geplaatst

Ellen Koopmans

Mijn naam is Ellen Koopmans, geboren in 1977. Tekenen deed ik als kind al graag. Mijn fantasie kende geen grenzen, alles kon en mocht in mijn tekeningen. Helaas werd ik al vroeg afgeremd door mijn omgeving. Op school moest ik tekenen naar de werkelijkheid. Zo moest een tekening voor vaderdag verbeterd worden, want mijn vader had toch geen blauw haar..? Lange tijd heb ik van mezelf gevonden dat mijn tekeningen ´ergens op moesten lijken´ of ´goed´moesten zijn. Het gevolg was dat ik vooral dingen ging natekenen. En als het niet leek op wat ik voor ogen had, ging de tekening de prullenbak in.  Jaren tekende ik nauwelijks meer, omdat ik er geen plezier meer in had. Gelukkig  kwam jaren later het mandalatekenen op mijn pad. Dit heeft mijn hart gestolen. Eindelijk was de blokkade weg en kon ik weer genieten van tekenen, puur voor mezelf, zonder me druk te maken over het resultaat. Het tekenen binnen een cirkel geeft mij rust, een mogelijkheid om mijn soms drukke gedachten te ordenen en gevoelens letterlijk een plekje te geven. Het  invullen van de ruimte met vorm en kleur levert elke keer weer een verrassing op.

Workshops

Workshop Keltische mandala tekenen:

In deze workshop leer je een Keltische mandala op papier zetten. Keltische figuren zijn al eeuwenoud. Vaak hebben ze een symbolische betekenis. Ze zijn in allerlei varianten te vinden. De meest bekende zijn de Keltische knoop- en vlechtvormen. Het tekenen van deze figuren lijkt heel ingewikkeld, maar je zult zien dat het in de praktijk meevalt.

 

Workshop Lotus mandala tekenen:

De lotus is een prachtige bloemvorm die veel mensen aanspreekt. In deze workshop leer je een mooie gestileerde lotusbloem op papier zetten, waarna je hem kunt inkleuren met behulp van de kleurtechnieken die je aangereikt krijgt.

 

Workshop Flower of life tekenen

De flower of life is een geometrisch patroon, een symbool dat harmonie en rust uitstraalt. Deze basisvorm verbergt vele geometrische vormen in zich. Zo kun je door bepaalde punten in deze vorm met rechte lijnen met elkaar te verbinden een stervorm, een zeshoek, driehoeken en allerlei andere vormen uit deze grondvorm halen. Een heel veelzijdig patroon dus, dat je elke keer weer anders kunt gebruiken en inkleuren.

 

Workshop Roos mandala tekenen:
De roos, wie kent haar niet. Symbool van de liefde, een veelzijdige bloem die in vrijwel elk bloemstuk voorkomt. In deze workshop leer je een gestileerde roosmandala op papier zetten. Daarna ga je met de kleurtechnieken die ik je tijdens de workshop aanreik je roos inkleuren.

Het workshopaanbod wordt regelmatig uitgebreid. Deze avonden lenen zich uitstekend voor vrijgezellenfeestjes, verjaardagsfeestjes met vriendinnen of een uitje met collega’s. Ik organiseer ook workshops waarbij je als eenling kunt aanschuiven.

Kijk op mijn website http://www.ellenkoopmans.nl of volg me op Facebook voor updates.

Kosten per workshop

De kosten bedragen €25,- Dit is inclusief BTW, gebruik van tekenmaterialen tijdens de les, mooi tekenpapier, een lesbrief, koffie of thee.

Het opzetten van het ontwerp kost tijd, hierdoor lukt het meestal niet om de tekening tijdens de workshop helemaal in te kleuren. Je kunt thuis heerlijk verder werken, want hoe meer je de tijd neemt voor het inkleuren, hoe mooier het resultaat. Daarom kan het handig om eventueel je eigen kleurpotloden mee te nemen, om kleurverschil te voorkomen.

Kado geven, boeken of meer informatie? Klik op de “Boek Nu” button en je kunt een bericht aan Ellen sturen.

Het bericht zal rechtstreeks naar de artiest gaanOp het emailadres van: info@ellenkoopmans.nl

Naam:

Emailadres:

Bericht: